Terug naar nieuwsoverzicht

Komende NOW’s volgens afwijkende systematiek en voorwaarden

De deadline voor het aanleveren van accountantsproducten bij de aanvragen tot vaststelling NOW 2 (5 oktober 2022) ligt achter ons.

  • Privacy
  • wetgeving
  • Zorgsector

De deadline voor het aanleveren van accountantsproducten bij de aanvragen tot vaststelling NOW 2 (5 oktober 2022) ligt achter ons. Voor de komende NOW’s wijkt de systematiek af, net als de voorwaarden. Een belangrijke wijziging is dat voor NOW 3 en verder de grens voor de Derdenverklaring is opgetrokken naar € 40.000. Ligt de vaststelling onder dat bedrag? Dan kan de aanvrager de aanvraag zelfstandig afwikkelen. Ook is de ‘voorschotgrens’ van € 100.000 komen te vervallen, die werd gebruikt om te bepalen of een accountantsproduct nodig was. Daarnaast tellen ontvangen TVL-bedragen vanaf NOW 3 niet meer mee voor het bepalen van de omzetdaling NOW.

Bron: Accountancy Vanmorgen, Publicatiedatum: 7-10-2022

De deadline voor het indienen van het verzoek tot vaststelling NOW 3 (3.1, 3.2 en 3.3), NOW 4 en NOW 5 is gesteld op 22 februari 2023. Het is nog onduidelijk of er ten aanzien van het aanleveren van het accountantsproduct uitstel wordt verleend. Dit was bij NOW 1 en NOW 2 wel het geval.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Neem gerust contact op.

Fred Snelderwaard, Partner / Fiscalist