Terug naar nieuwsoverzicht

Komende NOW’s volgens afwijkende systematiek en voorwaarden

De deadline voor het aanleveren van accountantsproducten bij de aanvragen tot vaststelling NOW 2 (5 oktober 2022) ligt achter ons.

  • Privacy
  • wetgeving
  • Zorgsector

De deadline voor het aanleveren van accountantsproducten bij de aanvragen tot vaststelling NOW 2 (5 oktober 2022) ligt achter ons. Voor de komende NOW’s wijkt de systematiek af, net als de voorwaarden. Een belangrijke wijziging is dat voor NOW 3 en verder de grens voor de Derdenverklaring is opgetrokken naar € 40.000. Ligt de vaststelling onder dat bedrag? Dan kan de aanvrager de aanvraag zelfstandig afwikkelen. Ook is de ‘voorschotgrens’ van € 100.000 komen te vervallen, die werd gebruikt om te bepalen of een accountantsproduct nodig was. Daarnaast tellen ontvangen TVL-bedragen vanaf NOW 3 niet meer mee voor het bepalen van de omzetdaling NOW.

Bron: Accountancy Vanmorgen, Publicatiedatum: 7-10-2022

De deadline voor het indienen van het verzoek tot vaststelling NOW 3 (3.1, 3.2 en 3.3), NOW 4 en NOW 5 is gesteld op 22 februari 2023. Het is nog onduidelijk of er ten aanzien van het aanleveren van het accountantsproduct uitstel wordt verleend. Dit was bij NOW 1 en NOW 2 wel het geval.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Neem gerust contact op.

Fred Snelderwaard, Partner / Fiscalist

Koeleman voor de Zorg maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.